Jeg siger TO-DO liste - hvad tænker du så?

Been there done that

To-do lister er nok ikke et helt nyt koncept for dig. Du har måske været ved at rive håret ud på dig selv af bare frustration over, at det der forkromede overblik, du blev lovet ikke bliver til noget.

Jeg er selv total fan af to-do lister, jeg er altid på jagt efter en app, en fed visuel blok med punkter og indrammede billeder der ligger op til en simpel struktur.

Januar måneds inspiration skal handle om at "Få styr på alle dine opgaver".


Billede

Få styr på alle dine opgaver

To-do lister har det med at vokse. Ting du gerne vil, alle småtingene og de mange projekter. 

Opgaverne ender på din to-do liste, så du kan tage stilling til dem senere. "Det tager jeg lige stilling til i morgen", "Det er først om to uger, det kan jeg sagtens nå", "Den opgave kan jeg lige presse ind på flyturen til København i næste uge osv..

Og så sker det, det hele ramler, for imorgen vælter der nye opgaver ind på dit bord. Du har sagt ja til for meget, og du mister overblikket. 

Det tror jeg, vi alle kan nikke genkendende til, og vi vil nok også på et tidspunkt stå i samme situation igen. 


Den gode to-do liste

Tretrins raket.

  1. Skriv alle dine opgaver ned i vilkårlig rækkefælge. Husk at kigge i din mailboks, stakken af gule post it og kalendernoter.
  2. Bryd opgaverne op. Først skal du dele de store opgaver op i mindre bidder. Derefter skal du skrive punkterne i bydeform. (Skriv, ring, læs, spørg, få osv)
Billede

  3. Prioriter opgaverne på en                skala fra 1-5. Her er 1 meget            vigtigt og haster, og 5 er ikke          vigtigt og haster ikke.

Nu skal du skrive listen op på ny, så opgaverne står i prioriteret rækkefølge. 


Lige lidt mere information om bydeform.

  • Det er en vigtig øvelse, for hvis du ikke kan skrive opgaven i bydeform, så er det med stor sandsynlighed, fordi du skal bryde opgaven ned i endnu mindre bidder. 
  • Når du skriver kort, præcist i bydeform, så bliver opgaverne automatisk til mindre bidder. Opgaverne bliver bare lettere at gå til.


Estimer dit tidsforbrug

  • Hvor lang tid tager den her opgave egentlig? Det er drønsvært at svare på, men meget vigtigt at gøre et forsøg.
  • Træk på erfaringer med lignende opgaver, evaluere tidsforbruget på tidligere opgaver. 
  • Når du planlægger dine dage, så skal du ikke proppe listen, så hvert sekund af din dag er planlagt. Gå evt. efter, at 40-60% af din tid er planlagt til opgaver, der tår på din to-do liste. Så er der plads til de opgaver, der kommer i løbet af dagen.

Der er meget mere at sige om den gode to-do liste, læs mere her


Ha´ altid din to-do liste ved hånden

Billede


Tjek dem her ud


Billede

Er du gået glip af de tidligere nyhedsmail, eller er du interesseret i, hvad jeg ellers har skrevet.

Besøg min side

Lad os mødes på